Somna till tystnaden och vakna till fågelkvitter

 

På Ruders bed & breakfast bor du herrgårdsfint och sover riktigt gott! Stanna ett par dagar eller checka in för en vecka och upptäck alla aktiviteter i närområdet. Du väjer boende efter behov och önskemål. Kanske trivs ni bäst i den nyrenoverade herrgårdsflygeln. Varför inte unna er en personlig svit i huvudbyggnaden. Är ni en familj, ett arbetslag eller kompisgäng flyttar ni med fördel in i en av egendomens charmiga före detta arbetarbostäder.

kaffekoppar
tre män äter lunch runt ett ovalt bord på herrgården
litet runt bord med en blomma och en ljuslykta på, runt står stora härliga fåtöljer
  • Enklare frukostbuffé serveras i huvudbyggnaden
  • Fri parkering
  • Wifi och TV
  • Barnsängar och extrasängar finns
  • Två hundrum

På Ruders bed & breakfast bor du herrgårdsfint och sover riktigt gott

På Ruders bed &
breakfast bor du 
herrgårdsfint och
sover riktigt gott

Huvudbyggnaden – smakfullt inredda herrgårdsrum och sviter

Den vitputsade, charmiga huvudbyggnaden på Ruders uppfördes under 1600-talet. På senare år har herrgården varsamt renoverats för att behålla sin historiska atmosfär. Golvplankorna är breda och mjukt slipade, milda färgval och tapeter skapar en rogivande miljö.

I huvudbyggnaden erbjuder vi tre dubbelrum och en stor svit på ca 80 kvm. Alla rum är unika och bär namn som påminner om de människor som genom århundraden har levt och verkat på Ruders. Egna badrum med dusch. Gott om plats för barnsäng eller extrasäng.

Huvudbyggnaden –
smakfullt inredda 
herrgårdsrum 
och sviter

Den vitputsade, charmiga huvudbyggnaden på Ruders uppfördes under 1600-talet. På senare år har herrgården varsamt renoverats för att behålla sin historiska atmosfär. Golvplankorna är breda och mjukt slipade, milda färgval och tapeter skapar en rogivande miljö.

I huvudbyggnaden erbjuder vi tre dubbelrum och två sviter. Alla rum är unika och bär namn som påminner om de människor som genom århundraden har levt och verkat på Ruders. Egna badrum med dusch. Gott om plats för barnsäng eller extrasäng.

ruders herrgård
Ett av sovrummen på Ruders herrgård: antikt skrivbord och stol
gammaldags galgar
dubbelsäng på ruders herrgård
guldspegel och ljusstakar som sitter på väggen, grönmönstrad medaljongtapet

Herrgårdsflygeln – moderna dubbelrum med kokvrå

Herrgårdsflygeln är placerad bara 50 meter från huvudbyggnaden – en mysig radhuslänga med tre helt nyrenoverade dubbelrum med badrum/dusch och ett litet kök med mikro, två kokplattor och kylskåp. Gott om plats för barnsäng. Alla rum har egen ingång från gården. I två rum är hundar hjärtligt välkomna.

herrgårdsflygeln
säng som syns i den gyllene spegeln
skrivbord och antik stol med trinett i bakgrunden

En helt egen villa med uteplats

De fina villorna i trädgårdens utkant är två före detta arbetarbostäder i två våningar. Du hyr alltid hela huset och förutom fasta bäddar finns gott om plats för såväl barnsäng som extrasängar. Njut och umgås på en egen liten uteplats med trädgården och herrgården i blickfånget. Självhushåll med möjlighet att beställa frukostbuffé på herrgården.

Kuskbostället
Ruders större villa erbjuder tre dubbelrum i bottenplan, fullt utrustat kök med matplats, badrum med dusch och tvättmaskin. På övre plan finns ett rejält allrum. Kuskbostället är inrett med sex fasta bäddar med möjlighet till extrasängar.

Förvaltarbostaden
Den mindre villan på Ruders erbjuder två dubbelrum, fullt utrustat kök med matplats, badrum med dusch och tvättmaskin. En trappa upp finns även ett allrum med snedtak. Förvaltarbostaden är inredd med fyra fasta bäddar med möjlighet till extrasängar.

säng och sängbord med en liten lampa på
lantligt kök
loft med två sängar, i taket hänger en kristallkrona
villa på Ruders egendom
runt bord med köksstolar, genom fönstret ser man kossorna beta på ängen
kök med gammal vedspis
antik stol
säng, sängbord och en gammal kamin